Over FAST4U

Welkom bij FAST 4 U, 

Inmiddels bestaat FAST4U al enige jaren en staan wij bekend om onze unieke en uitzonderlijke trainingen zoals zelfverdediging, Combat-fitness, Zelfverdediging, Rhythm & Fit, Ninja kids en freerunnen. Wij zijn gefundeerd rond de behoeften van onze klanten. 

"Ben jij iemand die zich niet laat leiden door anderen, de regels en verwachtingen van de maatschappij? Voel je je aangetrokken tot avontuur, uitdaging en nieuwe ervaringen? Dan ben jij een Rebel en is Fast4U de plek voor jou.

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om je life-balance te verbeteren, of gewoon op zoek bent naar een sport dat bij jouw rebelse stijl past, Fast4U biedt het allemaal. Onze diensten zijn ontworpen voor de avonturiers, de trailblazers, de rebels - net zoals jij.

Durf te ontsnappen aan de verwachtingen en maak jouw eigen regels met Fast4U. Wij bieden jou de mogelijkheid om jouw unieke verhaal te schrijven en te ontdekken wat er achter de horizon ligt."

Missie:

“Onze missie is om met passie, plezier en professionaliteit te streven naar de balans van fysieke- en mentale gezondheid en daarbij anderen te helpen om de weg te vinden op het pad die zij bewandelen.”

Visie:

Onze kernwaarden zijn ons fundament voor balans, persoonlijke doelen en ons handelen daarnaar. Wij willen de toekomstige ontwikkeling van u en/of uw organisatie positief beïnvloeden, zodat ook u kunt groeien, liefhebben, lachen en plezier hebben in het leven, door gebruik te maken van uw talenten en competenties. Onze toekomstvisie is dat wij de uniekste sport- en zelfverdedigingsschool worden in Helmond. Wij staan voor samenwerking intern en extern, passie en professionaliteit.

Uitzending RTL4 Dit is Holland maart 2023

image001.pngdownload.jfif

Uitzending op TV Helmond van afgelopen juni 2022 over ons.

Ons team:

Ons team bestaat uit zeer enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun vak en hebben jarenlange ervaring als instructeur, adviseur, trainer of (team)coach. Wij hebben de kennis en expertise in huis om u optimaal te ondersteunen.

Jean-Pierre Peeters MA, LLB; oprichter

“There’s a rebel lying deep in my soul. Anytime anybody tells me the trend is such and such, I go the opposite direction. I hate the idea of trends. I hate imitation; I have a reverence for individuality.”

13568862_1220496821317613_2481141151069057610_o.jpg

Mijn naam is Jean-Pierre Peeters, eigenaar en oprichter van FAST 4 U. Vanuit mijn passie voor danssport en martial arts, in combinatie met fitness en mijn opleidingen op gedragskundig gebied heb ik gekozen voor een gezonde en stabiele leefstijl. Daarnaast krijg ik energie om mensen te helpen, gelukkig te maken, te laten stralen, trots te laten zijn op zichzelf en zich fantastisch te laten voelen. Als professional krijg ik energie wanneer ik iemand een kijkje in zijn of haar mogelijkheden heb laten zien en voelen.

Gedurende ons leven komen we soms op het punt ‘ik wil iets anders’. Hoe ga je dat aanpakken? Mijn drijfveer is om samen met u te ontdekken in welk slot de sleutel past.

Naast alle opleidingen en seminars die ik heb gevolgd in binnen en buitenland blijf ik mijn leven lang leren.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de wedstrijdsport van dans en vechtsport ben ik een ervaringsdeskundige op het gebied van Ballroom en latin dansen, Reality based self defense, Systema (Russian martial art) en weerbaarheid. Ik heb als politieman en rechercheur in de praktijk diverse situaties meegemaakt die ik tijdens mijn lessen behandel. De praktijk is veel weerbarstiger dan de theorie doet vermoeden. Mijn stijl is vriendelijk en verbindend, maar wel vasthoudend. In mijn huidige functie als Algemeen Juridisch docent bij de politieacademie, doceer en vorm ik de nieuwe politieagenten die vanuit de burgermaatschappij overstappen naar de politie.

Naast mijn studies, Master Management Culture & Change, spec Coaching, Hbo recht, Hbo criminologie en recherche opleidingen bij de FIOD en politie, heb ik mijn instructeurslicentie van Systema bij de Federatie van Russian Martial Arts in Kiev en het Reality Based Self Defense licentie van Jim Wagner USA, behaald. Op dit moment volg ik de opleiding, Hbo, pedagogisch didactisch getuigschrift.

Susanne Peeters, instructrice Rhythm & Fit

Foto Susanne.jpg

Mijn naam is Susanne Peeters de vrouw van Jean-Pierre en ik deel de passie van de danssport, Combat-Fitness en een gezonde levensstijl. Ik geef iedere donderdag van 21.00-22.00 uur, de groepsles voor dames Rhythm & Fit. Door mijn jarenlange ervaring in de danssport en fitlessen combineer ik beide in één les. 

Daarnaast ga ik regelmatig mee naar seminars van Systema of andere vechtsporten. In het dagelijks leven werk ik als teamleider financiële administratie en heb ik een leuke hobby als visagiste voor met name bruidsmake-up https://susanne-peeters.nl/

Luuk de Vos, instructeur Urban Parkour (freerun)

Luuk.jfif

Mijn naam is Luuk de Vos, geboren in Veldhoven en al jaren wonend in Eindhoven. Ik ben sinds 14 jaar actief in de Parkour & Freerunning scene, als atleet en coach/docent.  Toen ik in 2008 voor het eerst in aanraking kwam met Parkour had ik al vele sporten geprobeerd, maar geen van deze sporten waren voor mij weggelegd. Na enkele team en individuele sporten te hebben geprobeerd, kwam ik er achter dat ik het liefst mijn eigen weg zoek om te ontwikkelen. Daarbij vond ik naar buiten gaan “op avontuur” klimmen in bomen, op daken, en van obstakels afspringen toch altijd het leukste om te doen.

Op een dag zat ik thuis op de bank TV te kijken, er kwam een documentaire op Discovery genaamd Jump London.  Door deze documentaire kwam ik er achter dat wat ik zelf deed aardig dicht in de buurt kwam van wat deze jongens deden.  Natuurlijk een flink niveau lager, maar ik zag de connectie. Ze vertelde veel belangrijke dingen zoals het gebruiken van de juiste sprong en val technieken.  Ook vertelde ze dat het niet draait om de adrenaline kick, maar dat het juist gaat om het bewust zijn van je eigen mogelijkheden en veilig trainen. Natuurlijk gaan er wel eens wat dingen verkeerd maar vaak hebben deze een logische verklaring, waar je soms wel en soms helemaal niets aan kunt doen. Discipline in krachttraining en sprongen meerdere keren veilig oefenen waren ook belangrijke aspecten waarover ze vertelden.

Hierdoor ben ik anders gaan kijken naar de sprongen die ik deed en hoe ik bezig was.  Ik ging op onderzoek, sloot me aan bij een Freerunning forum, en begon te kijken naar Tutorials. Door alle informatie die onderweg oppikte zag ik steeds meer en sneller verbetering in mijn sprongen en begon bewuster trainen. Samen met een paar vrienden was ik opzoek naar meer uitdaging, en heb ik me bij een team aangesloten (Uncatchable). We begonnen met videos te maken voor Youtube om onze stijl en vooruitgang te delen met de rest van de scene.

Ik ging steeds meer trainen en dit zorgde voor meer discipline.  In dat jaar (2010) ben ik met een groepje Nederlandse Freerunners naar Lisses gegaan.  Lisses is een klein dorpje in Frankrijk langs Parijs, waar Parkour is ontstaan.  Hier heb ik mezelf als Freerunner beter leren kennen, architectuur is daar anders als dat we in Nederland gewend zijn daardoor zijn de meeste sprongen een stuk verder. Mede hierdoor heb ik meerdere keren mijn angst moeten overwinnen, zoals bij het beklimmen van een bekend monument en andere bekende sprongen. Zonder dat ik het in de gaten had werd ik een stuk sterker en beter. Dit merkte ik pas toen ik terug in Nederland kwam en ik weer op de oude bekende spots ging trainen.

Na veel kennis op te hebben gedaan had ik het gevoel dat ik het moest delen. Om bijvoorbeeld de juiste mentaliteit mee te geven aan kleine kinderen en beginners.  Dit ben ik toen gaan doen samen met mijn oude team bij een turnvereniging. Na een aantal jaar les te hebben gegeven kregen we het gevoel dat wij niet de vrijheid kregen die we nodig hadden. Ik was opzoek naar een nieuwe kans/plek die mij ruimte en vrijheid kon bieden. Bij FAST4U heb ik de vrijheid om mezelf en anderen door te laten ontwikkelen.

Verder ben ik een eigen onderneming gestart binnen de sport en beweging sector als Freerun coach/workshop docent. Tot op de dag van vandaag zijn er geen andere dingen die ik liever doe dan springen en lesgeven. Ik hoop hier dan natuurlijk ook nog zo lang mogelijk mee door te gaan.

Ben jij benieuwd hoe het is om jezelf vooruit te zien gaan zowel fysiek als mentaal, en ben je 5 jaar of ouder? Meld je dan aan voor een gratis proefles bij ons!

Yvo Beks, Instructeur Urban Parkour (freerun)

Yvo.jfif

Ik ben Yvo Bekx en kom uit Gemert. Ik train, of “speel” zoals ik dat liever zeg, al 9 jaar parkour/freerunning. Vruuger, zoals ze dat in Brabant zeggen, deed ik een hoop sporten, echter voelde dit altijd als een verplichting en kon ik er weinig creativiteit in kwijt. Tot ik bij parkour kwam! Wat ik zo tof vindt aan deze discipline is dat je zelf bepaalt waar, wanneer en hoe je traint. Je leert je lichaam beheersen op een manier waarvan je mentaal en fysiek sterker wordt en hebt hier op een paar gym schoenen na NIKS voor nodig! Toen ik begon was deze “sport” nog erg nieuw en hadden we buiten de straat geen andere mogelijkheid om dingen te leren. Inmiddels geef ik al een aantal jaar les om er voor te zorgen dat er ook een plek is waar kids veilig hun tricks en moves kunnen leren.

Yvo is een Nederlandse YouTube-ster die bekend staat om zijn Smoare-kanaal. Hij is daar populair geworden vanwege zijn streken en persoonlijke vlog-avonturen, waaronder zijn parkour-stunts. Zijn Smoare YouTube-kanaal heeft meer dan 550.000 abonnees verzameld.  Zijn YvoBekx Instagram-account heeft inmiddels meer dan 70.000 volgers zien te vergaren. Hij is op dit moment voor een langere tijd op reis om kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Hopelijk zien we je in de nabije toekomst weer terug.

Morris Albers, instructeur Urban Parkour (freerun)

Mijn naam is Morris en ik ben 15 jaar en kom uit Helmond. Op dit moment zit ik op de Strabrecht college HAVO. Ik heb vroeger veel sporten geprobeerd maar vond ze nooit leuk totdat ik ongeveer 3 jaar geleden bij FAST4U ging freerunnen. Freerunning heeft me veel geleerd zoals het belang van sporten in het algemeen en de bewegingsvormen. Daarnaast ben ik veel bezig met mijn gezondheid en ontwikkeling en probeer ik anderen ook te stimuleren om zich te ontwikkelen op het gebied van sport en freerunning. Iedere vrijdag van 18.00/19.00 geef ik les aan de leeftijden van 8 tm 11 jaar.

Mik Kampen, kids instructeur Fast Defense & Fit en Ninja Kids

Mijn naam is Mik Kampen en ik ben 17 jaar oud. Op dit moment zit ik op het Carolus Boromeus college in Helmond. Voordat ik bij FAST4U ging sporten deed ik aan voetbal. Ik zat op voetbal omdat dit iedereen deed, maar eigenlijk vond ik er niks aan. Toen ik bij FAST4U kwam was ik 11 jaar, hier veranderde alles voor mij en ik voelde mij direct thuis. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en zat beter in mijn vel. Ik sport nu 6 jaar bij FAST4U en dit is geweldig en ik leerde mezelf te verdedigen. Ik groeide op met FAST4U en het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Nu ben ik klaar om andere kinderen zichzelf te leren verdedigen en ze ook een beter gevoel te geven. Ik geef FAST Defense & Fit kids (Systema) en de Ninja kids les, waarbij rust en ontspanning centraal staat. Daarnaast begeleidt ik de overige assistenten en ben ik actief bezig op allerlei gebieden binnen FAST4U. Iedereen kan het en het is echt super leuk en nuttig in je dagelijks leven. Je leert zelfbeheersing, samenwerking, leiderschap en alles op een leuke en speelse manier.

IMG_9082.jpeg