Primal Movement Arts (PMA)

Welkom bij Primal Movement Arts!

Wat is Primal Movement Arts? (PMA)

PMA is een unieke bewegingsstijl die goed toepasbaar is voor de hedendaagse mens. De mens in de huidige maatschappij is verzwakt in het functioneel bewegen, door de comfort die we voor onszelf hebben gecreëerd. Deze onthechting van het functionele lichaam brengt veel complicaties met zich mee zoals, stijve spieren en gewrichten tot aan angsten om bepaalde bewegingen uit te voeren. PMA is hiervoor de perfecte oplossing.

PMA komt voort uit de bewegingspatronen van de oermens en het dierenrijk. Locomotie oftewel voortbeweging van een levend organisme is puur het verplaatsen van A naar B en afhankelijk van de omgeving waar je bevindt. Binnen PMA richten wij ons voornamelijk op bewegingspatronen uit het dierenrijk. De “Arts” in deze, is het gebruik maken van bewegingspatronen en die om te zetten in een gecombineerde routine. Alle bewegingen kunnen afzonderlijk worden toegepast, maar ook worden gecombineerd tot een routine of choreografie.

PMA helpt je mobiliteit, flexibiliteit en kracht te verbeteren door verschillende elementen van Martial Arts (Systema, BJJ), Yoga en dierenbewegingen toe te passen in één bewegingsstijl. Binnen PMA zijn verschillende basisprincipes van belang: continue beweging, emotie, spierspanning, ademhaling, ontspanning en omgeving.

Het doel van het fysiek deel van PMA is het verkrijgen van spierkracht, uithoudingsvermogen en gewrichtsmobiliteit. Doordat PMA een fysiek veeleisende stijl is, is het bedoeld om de mentale hobbels die je over jezelf hebt uit te dagen, wat uiteindelijk leidt tot groei. Je krijgt een betere connectie met het lichaam, meer controle, meer balans en meer vertrouwen in je lichaam. Je lichaam gaat zich ontwikkelen in wendbaarheid en staat daardoor langer tot dienst.

Een belangrijk onderdeel van PMA zijn de bewegingspatronen van dieren. Leer om te bewegen als dieren, want het aantal ledematen dat wordt gebruikt voor voortbeweging kan leiden tot een verbetering van de anatomie en kan mensen helpen met bewegingsbeperkingen. Ook wel, het opnieuw Kalibreren van je fysieke gesteldheid genoemd.

PMA gaat over vertragen van de beweging, ademhaling en je lichaam opnieuw leren kennen zoals we deden toen we een klein kind waren. Het gaat over het terugkrijgen van de flexibiliteit, de juiste houding en het algehele welzijn die zo natuurlijk waren voordat de dagelijkse stress de manier waarop we bewegen veranderde.

Voor wie is Primal Movement Arts?

PMA is voor iedereen die op zoek is naar een fysiek uitdaging. Ben jij iemand die zich wil focussen op zijn of haar mobiliteit, flexibiliteit en kracht dan is PMA iets voor jou. Ook zeer geschikt voor dansers die graag de krachtige bewegingen willen toepassen in hun dans zoals modern of breakdance. Doe jij aan BJJ, Judo of MMA, dan is PMA ook zeer geschikt voor jou om je beter te kunnen manoeuvreren op de grond.

PMA is een structureel opgebouwd programma voorzien van levels vanaf beginners tot ver gevorderden.

Schrijf je nu in voor een gratis proefles!