Self-defense & Fit for Kids

FAST Defense & Fit Kids  (vanaf 9 t/m 15 jaar) iedere maandag van 19.00 tot 20.00 en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Wist u dat kinderen tussen de 9 en 15 jaar gemiddeld 2 tot 3 uur per dag televisie kijken en daarbij komt nog eens een gemiddelde van een half uur tot een 1 uur bij achter de pc of gamecomputer.

Een recente studie toonde aan dat kinderen morele keuzes maken op basis van video games in plaats van het onderwijs of opvoeding.
Met de komst van de technologie, gaan elementaire zelfsturende vaardigheden verloren.

Het doel van het Fast Defense & Fit programma is om toepasbare vaardigheden, goede gewoonten, normen en waarden aan te leren, zoals:

  • Discipline
  • Respect
  • Zelfverdediging
  • Gezondheid en Bewegen
  • Overleving
  • Awareness
  • Omgangsvormen
  • Sterke geest
  • Zelfvertrouwen
  • Goede oordeelsvorming

Onze training gebaseerd op Systema, is ontstaan ​​in het oude Rusland, het is een unieke, gevarieerde en complete manier van zelfverdediging en de manier van leven dat men een Warrior maakt.

Een echte Warrior is bedreven in zichzelf en anderen te verdedigen. Hij is gezond en krachtig en zet trots, agressie en angst om in nederigheid, moed en kracht.

Ons doel is om niet te vernietigen.

Veel vechtsporten beweren dat, maar Systema is de enige krijgskunst vandaag bekend dat eigenlijk dat doel vervult, zowel fysiek als psychologisch.

Dramatische hoge trappen, spins, splits en springen zoals in de films werken niet in echte gevechten en in feite doen ze onherstelbare schade aan het gehele lichaam. Alle Systema bewegingen worden gedaan door het houden van elk gewricht in zijn natuurlijke positie en in balans met de rest van het lichaam. Eenvoudig, subtiel en daarom krachtig. 
Een ander fundamenteel aspect van Systema is ademhaling. Waarom is het van essentieel belang? Het maakt niet uit hoe goed iemand vecht in een sportschool, als een echte confrontatie gebeurt,  laat angst de meeste mensen bevriezen zowel fysiek als mentaal. Dat moment is meestal wanneer de aanvaller controle neemt.

Onnodig om te zeggen maar, agressie vernietigt het lichaam en de psyche van een kind en kan ook overmatige schade aan de tegenstander in een confrontatie veroorzaken. Systema studenten zijn niet bang om geraakt te worden omdat ze weten hoe ze kunnen incaseren.

Ze zijn niet bang om te vallen, omdat ze comfortabel omgaan met iedere ondergrond. Ze zijn niet bang om een ​​fout te maken, omdat ze weten hoe het is om te leren. Er is geen angst om te falen, omdat er geen concurrentiedruk is.